Ο Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Περιστερίου "ΕΙΡΗΝΗ" ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1986 από μία ομάδα ανθρώπων που είχαν άμεση ή έμμεση σχέση με τον αθλητισμό (γονείς παιδιών- προπονητές- παλιοί αθλητές), με στόχο τη δημιουργία ενός αθλητικού φορέα που θα είχε αντικείμενο τη γύμναση παιδιών προσχολικής και σχολικής  ηλικίας .

Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου ήταν:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕΦΑΛΑ ΣΩΤΗΡΙΑ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΑΣΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ
Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΤΑΜΙΑΣ ΚΟΥΒΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΒΟΗΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΕΦΟΡΟΣ ΝΑΚΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
ΒΟΗΘΟΣ ΕΦΟΡΟΥ ΝΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΚΟΥΒΑΚΑ ΜΑΡΙΑ
ΜΕΛΟΣ ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο σύλλογος στεγάσθηκε από τον Δήμο Περιστερίου για μικρό χρονικό διάστημα το 1987 στο κλειστό γυμναστήριο Αγ. Ιεροθέου(Χωράφα). Στη συνέχεια, στεγάσθηκε σε χώρο που νοίκιασε και διαμόρφωσε σε γυμναστήριο στο Λόφο Αξιωματικών έως το καλοκαίρι του 1991. Τον Ιούνιο του 1991 με ομόφωνη απόφαση του του Αθλητικού Κέντρου Δήμου Περιστερίου (ΑΚΕΔΗΠ) και έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Δήμου, παραχωρήθηκε αδιαμόρφωτη αίθουσα στην οδό Παρακευοπούλου 25 (Ξυλοτεχνία) την οποία τα μέλη του συλλόγου με προσωπική εργασία και έξοδα διαμόρφωσαν σε ένα πρότυπο κέντρο αθλητισμού με σκάμματα, τραμπολίνο και όργανα Ενόργανης γυμναστικής.

Το 2000 ο σύλλογος αναγκάσθηκε να αφήσει το χώρο λόγω έργων που αποφάσισε να κάνει ο Δήμος Περιστερίου στη Ξυλοτεχνία και για άλλη μία φορά αναγκάσθηκε να ενοικιάσει και να διαμορφώσει χώρο στην οδό 25ης Μαρτίου 97 στον οποίο παρέμεινε έως την άνοιξη του 2005.

Το καλοκαίρι του 2005 ο Δήμος Περιστερίου μας παραχώρησε γυμναστήριο στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Πυγμαχίας - Μαζαράκη, επί της οδού Παπαρρηγοπούλου 94 και  με τη βοήθεια των Ολυμπιακών Ακινήτων Α.Ε. που μας παραχώρησαν ένα σετ οργάνων Ενόργανης Γυμναστικής από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 καθώς και με τις εργασίες που έκανε το Δ.Σ. του συλλόγου για  τη δημιουργία σκαμμάτων, έγινε ένα από τα πληρέστερα και ασφαλέστερα γυμναστήρια των αθλημάτων γυμναστικής στην Ελλάδα.

Ο σύλλογός μας παραμένει εκεί και συνεχίζει να γυμνάζει εκατοντάδες παιδιά και να προσφέρει επιτυχίες και διακρίσεις από τα τμήματα του Πρωταθλητισμού κάθε χρόνο!