22/03/2014 - Αφιέρωμα της "Ελευθεροπυπίας" στον σύλλογό μας.

 

Επιστροφή

Έντυπη Έκδοση 

Η ομάδα που πετάει

ΟΓυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος (ΓΑΣ) Περιστερίου «Ειρήνη» είναι το καμάρι της πόλης και οι αθλητές του, όπως ο παγκόσμιος πρωταθλητής στην ενόργανη γυμναστική, Βλάσης Μάρας, αποτελούν πρότυπο για όλα τα παιδιά.

Ειδικά για τους μικρότερους αθλητές, που γυμνάζονται στις ακαδημίες γυμναστικής του ΓΑΣ Περιστερίου και θέλουν να του μοιάσουν. Πρόκειται για έναν μεγάλο σύλλογο, από τους καλύτερους της χώρας, με πάρα πολλές διακρίσεις. Σχεδόν 500 παιδιά αθλούνται στις ακαδημίες και στις ομάδες του και μες στην κρίση αποτελεί μία όαση αισιοδοξίας κι ελπίδας.

Πολλά από τα παιδιά, που οι γονείς τους έχασαν τις δουλειές τους, αδυνατούν πλέον να καλύψουν ακόμα και το συμβολικό μηνιαίο αντίτιμο, αλλά ο ΓΑΣ Περιστερίου «Ειρήνη» δεν άφησε κανένα παιδί να εγκαταλείψει τον αθλητισμό, παρ' ότι έχει διακοπεί κάθε χρηματοδότηση από την πολιτεία και τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Οι άνθρωποι του συλλόγου καταφέρνουν να κάνουν τα αδύνατα δυνατά, ώστε ο σύλλογος να μπορεί να λειτουργεί όπως πριν από την κρίση. Ο Θ. Σταθόπουλος, γυμναστής και προπονητής μεγάλων αθλητών, δεν κουράζεται να επαναλαμβάνει ότι ο αθλητισμός είναι η μόνη υγιής διέξοδος για τη νεολαία, που μαθαίνει στα παιδιά να μάχονται και να τα βγάζουν πέρα.

Η ομάδα της γυμναστράδας, του ΓΑΣ Περιστερίου «Ειρήνη», εξαιρετικά δημοφιλής στην πόλη, καθώς συνδυάζει τη γυμναστική και το θέαμα, στο πρωτάθλημα του Cosmogym2012 βγήκε πρώτη σε όλη τη χώρα, παίρνοντας χρυσό μετάλλιο και κερδίζοντας τον τίτλο «Team of the year». Αυτή την εποχή προετοιμάζεται εντατικά για το Eurogym2014, ένα πανευρωπαϊκό γκαλά γυμναστικής, που φέτος θα γίνει στη Σουηδία.

«Η ομάδα μας συμμετέχει χρόνια τώρα στους πανευρωπαϊκούς διαγωνισμούς. Στον προηγούμενο, ήταν η πρώτη φορά που δεν πήγαμε, λόγω των γνωστών οικονομικών προβλημάτων. Φέτος αποφασίσαμε να το παλέψουμε μέχρι την τελευταία στιγμή ώστε να βρούμε τους απαραίτητους πόρους», αναφέρει η Μαρία Κούτρα, προπονήτρια της ομάδας.